Medicul de gardă

Cu ce boli vă puteți pricopsi de la manevrarea banilor?

617
Cu ce boli vă puteți pricopsi  de la manevrarea banilor? - 17iuniemediculbanipozabuna-1339940518.jpg
"Recent, m-am angajat ca vânzătoare. Șefa ne-a atras atenția să nu mâncăm fără să ne spălăm pe mâini, ca să nu ne îmbolnăvim, chiar dânsa a avut probleme. Ce boli putem lua de la drăguții noștri bani, pe care eu chiar îi iubesc?" (Corina Zmeu).

v v v

Cu toate că, în ultimii ani, plățile prin card bancar ne mai scutesc de mânuirea bancnotelor și monedelor, totuși, acestea au locul lor bine stabilit în viața noastră. Dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, atrage atenția că banii (atât bancnotele, cât și monedele) acumulează pe suprafață extrem de mulți microbi, toți posibile cauze a numeroase boli. Ce e de făcut pentru a bara invazia intrușilor? Medicul spune că singurul mod de a ne proteja rămâne spălarea frecventă a mâinilor cu multă apă și săpun.

Cum se transmit virușii?

Evident, prin contactul dintre un bolnav și alte persoane sau prin intermediul unor obiecte. Medicul ne-a explicat că banii sunt un adevărat magnet pentru o grămadă de microbi, adevărați agenți ai bolilor infecțioase, care acționează prin atingere. Este vorba despre infecții minore ale pielii, abcese, dar și de afecțiuni ce ar putea fi letale, printre care se numără meningita, pneumonia, endocardita (inflamarea membranei care căptușește cavitățile și valvulele inimii). Tot urmare atingerii bancnotelor ne putem pricopsi cu bronșite, infecții ale tractului urinar, dizenterie. De regulă, cei mai predispuși la aceste îmbolnăviri sunt persoanele care deja suferă de alte afecțiuni, diabetul prezentând cel mai ridicat grad de risc.

Având în vedere că banii sunt mânuiți zilnic sau aproape zilnic, este bine de știut că altă modalitate de protecție împotriva bacteriilor de pe suprafața acestora decât igiena foarte strictă nu există. Practic, spălatul cu multă apă și săpun ne pune la adăpost de acești dușmani omniprezenți în viața noastră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Mai 2012
Stire din Cetățenești : Amigdalită sau scarlatină?
Pagina a fost generata in 0.3057 secunde