Abuzul de sex dăunează grav sănătății. Iată principalele probleme medicale

9176
2
Abuzul de sex dăunează grav sănătății. Iată principalele probleme medicale - sexprobleme-1338130181.jpg
Uneori, sexul intens poate dăuna sănătății. Studiile au dovedit că partenerii foarte "activi" sexual se pot confrunta cu probleme de sănătate, de la afecțiuni minore, până la slăbirea imunității și afecțiuni ale prostatei. Iată principalele cinci probleme de sănătate care pot surveni în urma excesului de… sex.

1. Inflamare și dureri în zona genitală. Actele sexuale repetate fac ca lubrifierea naturală să scadă. Din cauza frecării repetate, pot apărea dureri locale, dar și răni pe colul uterin, fisuri vaginale sau iritații ale clitorisului.

2. Infecții urinare. Penetrările repetate favorizează introducerea de bacterii în uretra femeii, fapt ce poate cauza cistită, o infecție urinară care recidivează des. Acest lucru nu înseamnă automat o igienă precară, întrucât și sperma conține enzime care favorizează apariția unor infecții și iritații.

3. Dependența de "hormonul fericirii". În timpul actului sexual, creierul eliberează dopamină, un neurotransmițător care crește libidoul și conferă o stare de bună-dispoziție. În momentul în care faceți prea mult sex, organismul începe să aibă nevoie din ce în ce mai mult de acest hormon pentru a se simți bine și pentru a menține apetitul ridicat.

4. Slăbirea imunității. Un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Univer-sitatea din Zurich, din Elveția, au dovedit că sexul practicat cu o frecvență mai mare de trei ori pe săptămână poate slăbi sistemul imunitar, favorizând apariția infecțiilor de tot felul. Oamenii de știință nu încurajează nici lipsa totală a sexului. "Nici relațiile sexuale nimfomanice nu sunt benefice, dar nici lipsa lor. Frecvența optimă ar fi două relații sexuale săptămânal. Mai mult de trei relații și mai puțin de două duc la scăderea anticorpilor, adică slăbesc imunitatea", a declarat expertul.

5. Afecțiuni ale prostatei. Bărbații foarte activi sexual în tinerețe prezintă riscul de a dezvolta cancer de prostată, arată un studiu recent efectuat al Universității Nottingham, din Anglia. Participanții au fost împărțiți în două categorii: jumătate fuseseră diagnosticați cu cancer la prostată, iar restul erau sănătoși. Ei au fost întrebați despre frecvența activității sexuale (inclusiv masturbare) la vârsta de 20, 30 și 40 de ani și despre nu-mărul de partenere. Cercetătorii au speculat faptul că hormonii sexuali sunt responsabili la unii bărbați atât pentru apetitul sexual mare, cât și pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului de prostată, relatează intimatemedicine.com.

sursa: evz.ro

Comentează știrea

impotentilor
28 mai 2012
unu

sexul e bun ,auzi la impotenti astia decat de 2 ori pe sapt :)))vai de nevestele lor ..daca au,ca cine ar sta cu niste coaie moi :))impotenti dracu manipulatori ...faceti frate sex cat puteti nu va loati dupa toti rigizii bosorogi,cercetatori puli

Lady
26 august 2017
Sex in fiecare zi

Oamenilor,,,..nu prea inteleg acest statistici,procente si ce mai sunt pe acolo.Eu imi doresc sex in fiecare zi.Si fac asta. Daca nu am orgasm o zi sau doua simt ca ma prabusesc.Am gasit de 6 luni un barbat care intradevar ma vrea in fiecare seara, nu oboseste ca alti barbat care doar gura de ei ..nu si scula.Scuzati de expresie.Am intinerit vizibil si radiez in fiecare zi ,cei din jurul meu ma vad ca o adolescenta .Am 35 de ani si arat de 25.....E ..ce mai ziceti ca awful dauneaza!?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2962 secunde