Cu ce te prezinți la a doua căsătorie

157
Stimată doamnă Natalia Oprescu, pentru cei care nu sunt la prima căsătorie, potrivit șefei Serviciului de Stare Civilă, Rodica Crăciun, pe lângă certificatele de naștere, certificatele medicale prenupțiale eliberate cu cel mult două săptămâni înainte de căsătorie, buletinele de identitate, declarația de căsătorie, la oficierea celei de-a doua căsătorii mai este nevoie și de alte acte, în funcție de fiecare situație în parte. 

De exemplu, când căsătoria anterioară a fost desfăcută prin divorț, este nevoie de sentința de divorț definitivă în două exemplare legalizate și timbre fiscale sau chitanță CEC - dacă a fost încheiată în localitatea unde se oficiază a doua căsătorie. Când căsătoria anterioară a fost oficializată în altă localitate, se va depune un singur exemplar din sentința definitivă și legalizată.

Când căsătoria a fost desfăcută urmare decesului unuia dintre soți, la dosarul celei de-a doua căsătorii trebuie depuse certificatul de deces, iar dacă au rezultat și copii, se vor prezenta certificatele de naștere ale acestora.

De menționat că actele se depun la Starea Civilă cu minimum zece zile înainte de oficializarea căsătoriei, iar la data oficializării, viitori soți vor fi însoțiți, ca și la prima căsătorie, de doi martori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3488 secunde