Cum crește rezistența organismului

493
l Înainte de orice, specialiștii sunt de părere că pentru tonifierea organismului, hrana trebuie să fie completă, proaspătă, bogată în crudități și vitamine.
l Apoi, se vor elimina alcoolul, tutunul și cafeaua, se va face multă mișcare în aer liber, se va dormi suficient și se va urmări o bună disponibilitate psihică, deci un tonus optimist.
l În același timp, se recomandă ceaiurile de anghinare și de soc, iaurtul (reface flora normală intes-tinală și stimulează producerea de anticorpi). La fel de importante sunt și măsurile de fortifiere a organismului prin periaj, băi progresive, băi alternante la picioare, dușuri scoțiene și gimnastica de dimi-neață cu fereastra deschisă.
l Fortifierea sistemului nervos se realizează prin consumarea de ceaiuri de plante: valeriană, roiniță, sunătoare, rozmarin, hamei, nalbă mare.
l Un prim simptom care semnalizează îmbolnăvirea este alcalinitatea urinei; în cazul unei răceli, aceasta precede apariția bolii cu câteva zile. Urina redevine acidă, așa cum este normal, după ce răceala a dispărut. Trebuie reținut acest prim semnal de alarmă al organismului înainte de a apărea boala. Revenirea urinei la reacția acidă se obține printr-o baie fierbinte și prin ceaiuri fierbinți cu multă lămâie. De semnalat că surmenajul fizic și intelectual sunt factori care alcalinizează urina.
l Alte mijloace de fortificare a organismului: mersul desculț, mersul prin iarba umedă, mersul pe pietre umede, mersul pe zăpada proaspăt căzută, mersul prin apă rece, baia rece a brațelor și a picioarelor, dușuri la genunchi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Sărmăluțe grecești
Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Cetățenești : "Fac ce vreau în curtea mea!"
Sâmbătă, 21 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Idei pentru un mic dejun la pat
Pagina a fost generata in 1.4703 secunde