Și câinii mai bătrâni pot fi dresați

383
Un câine cu un comportament urât poate fi chiar periculos pentru alți câini, pentru oameni și, mai ales, pentru copii. Din fericire, potri-vit medicului veterinar Gheorghiță Mureșan, toți câinii pot fi dresați. Este adevărat că nu toți câinii pot să învețe la fel de multe lucruri, dar toate rasele pot învăța elemente de bază și bunele maniere. Aveți nevoie doar de timp și de răbdare.
Cel mai simplu mod de a dresa un câine este să începeți cât mai din timp. E mai ușor să corectați problemele de comportament ale unui pui, decât să dresați un adult.
1. Primele 12 luni din viața unui câine sunt cele mai importante, deci asigurați-vă, atunci când vă luați un câine, că veți avea cel puțin un an cu mult timp liber, pe care să îl dedicați dresajului. Asigurați-vă că puiul intră adesea în contact cu alți câini și cu alți oameni.
2. Și câinii mai bătrâni pot fi dresați, dar aveți nevoie de mai mult timp și mai multă răbdare. În timpul oricărui fel de dresaj, cel mai important instrument este lauda, pe care trebuie să o administrați generos. Câinii care sunt disciplinați în mod excesiv pot deveni speriați și timizi. Nu e bine să le îngenuncheați spiritul.
3. Asigurați-vă că animalul dum-neavoastră de companie face mișcare din belșug. Câinii plictisiți și frustrați încep adesea să roadă pantofi sau să sape gropi prin grădină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Sărmăluțe grecești
Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Cetățenești : "Fac ce vreau în curtea mea!"
Sâmbătă, 21 Mai 2011
Stire din Cetățenești : Idei pentru un mic dejun la pat
Pagina a fost generata in 1.5474 secunde