SFATURI

Cum își pot ajuta părinții copiii cu probleme de dezvoltare

344
Cum își pot ajuta părinții copiii cu probleme de dezvoltare - 9f75e281cbe6072bd91a286e64fb6f0d.jpg
Pentru stimularea aptitu-dinilor motorii grosiere, specialiștii fac următoarele recomandări: l puneți copilul culcat pe burtică atunci când nu doarme, pentru stimularea dezvoltării musculaturii spatelui și gâtului l asigurați un mediu sigur și lăsați copilul să se joace pe podea l lăsați copiii mai mari să se joace afară, unde pot sări și alerga.
Pentru stimularea abilităților motorii fine: l cumpărați-le jucării cu diferite texturi, încurajând copilul să le exploreze cu degetele l cumpărați-le puzzle-uri, jocuri de construcții, hârtii și creioane adecvate vârstei lor l încurajați copiii mai mari să se hrănească singuri.
Pentru stimularea limba-jului: l puneți-le muzică nou-născuților pentru stimularea auzului l vorbiți-i copilului l citiți-i și numiți obiectele în timp ce le arătați în poze.
Interacțiunea socială este mai importantă decât se credea în trecut, de aceea experții vă recomandă să râdeți și să zâmbiți împreună cu copilul și să limitați privitul la televizor, jucându-vă cât mai mult cu el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 23 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Vineri, 23 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Dovleac copt
Joi, 22 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Cremă de lămâie cu vin
Miercuri, 21 Octombrie 2009
Stire din Cetățenești : Budincă cu șuncă
Pagina a fost generata in 2.123 secunde