Cum obții avizul de tăiere a unui pom

1985
Cum obții avizul de tăiere a unui pom - 25febraviztaierepom-1361804746.jpg
"Este obligatoriu ca și pentru tăierea unui pom ce stă să cadă să ai aviz de la primărie? Problema nu e avizul, ci cât aștepți până îl primești! De-aia vreau să mă implic…" (Luca Damian)

Domnule Damian, pentru a nu intra în conflict cu legea, va trebui să vă implicați și să continuați să cereți avizul primăriei pentru tăierea copacului vizat. Dacă se află pe domeniul public, de supravegherea și defrișarea arborilor se ocupă primăria locală. Dacă sunt pe domeniul privat, atunci sarcina de supraveghere a arborilor revine proprietarilor. Copacul va trebui atent verificat dacă este uscat sau afectat de dăunători, iar dacă observați că are asemenea probleme, trebuie să vă adresati primăriei și să cereți tăierea lor.

Indiferent unde se află, pentru a obține un aviz de tăiere a pomului, va trebui să depuneți o cerere la sediul Direcției de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Constanța, situată pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 28, telefon 0241-488171. La cerere veți atașa următoarele acte: aviz de la Direcția Agricolă (dacă pomul este nuc), schița cu amplasarea arborelui pe domeniul public, acordul scris al locatarilor, dacă este cazul, confirmat de semnătura președintelui și ștampila asociației. 

Toaletare. Dacă este vorba numai despre toaletarea arborilor, de asemenea, solicitările se vor trimite tot la Direcția de Gospodărie Comunală. De menționat că toaletarea sau defrișarea se aprobă doar în cazul în care arborii considerați sănătoși deranjează prin crengile care lovesc geamurile sau există riscul ca rădăcinile să afecteze fundațiile, asfaltul, conductele etc

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum să ai un ten curat ca lacrima
Marţi, 26 Februarie 2013
Stire din Cetățenești : Ce este cetățenia europeană
Pagina a fost generata in 1.4908 secunde