Cum obțineți acte din Arhivele Statului

2277
"Am nevoie să recuperez niște acte care nu sunt la Arhivele din Constanța, trebuie să ajung urgent la București. Problema e că am făcut o luxație și m-ar interesa dacă am dreptul să primesc actul prin poștă și ce trebuie făcut pentru asta. Vă mulțumesc pentru înțelegere" (Adela Ieremia). 


v v v

Stimată doamnă Ieremia, aveți noroc. Arhivele Naționale ale Statului eliberează documente și prin poștă, iar potrivit reglementărilor în vigoare, calitatea în care se solicită actul se dovedește prin înscrisuri sau declarație pe proprie răspundere.

Pentru eliberarea actelor deținute de Direcția Arhive Naționale trebuie să vă adresați personal la Biroul de Informații al Serviciului Relații cu Publicul din Calea Văcărești nr. 470, Sector 4, București (Programul de lucru cu publicul: - luni, marți, miercuri, vineri - orele 8,30-16.30; joi - 8.30- 18.30. Telefon: 021/ 313. 92. 95; 021/ 303. 70. 80/ 10379, 10337). De asemenea, puteți trimite cererea și prin poștă, pe adresa B-dul Regina Elisabeta nr. 49, sector 5, București sau prin e-mail, pe adresa [email protected].

Eliberarea documentelor

Actele de care aveți nevoie se eliberează pe două căi: fie se înmânează personal solicitantului (pe baza buletinului sau a cărții de identitate) sau împuternicitului legal (pe baza procurii legalizate sau împuternicirii avocațiale), la Biroul de Relații cu Publicul unde a fost depusă cererea, fie se expediază prin poștă, la domiciliul solicitantului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6051 secunde