Concurs Cum poți fi păcălit în bucătărie

237
Cum poți fi păcălit în bucătărie - 3mituridespregatitpecareestitent-1348520209.jpg
Fără doar și poate, când se pune problema gătitului, toată lumea are sfaturi, unele mai bune, altele mai ciudate. Este adevărat că fiecare are propriile metode, însă când vine vorba despre trucuri pentru preparate gustoase, până și cei mai cârcotași sunt interesați de subiect.
Iată o listă de trei mituri despre gătit recomandate de specialiștii în gastronomie:
Mitul 1. Uleiul pus în apă face să nu se lipească pastele când le fierbi? Cui nu-i plac pastele? Foarte multă lume le consumă și foarte multă lume le gătește. Plus că nici nu e complicat: fierbi apa, arunci pastele și, la o adică, torni puțin ulei ca să nu se lipească între ele. 
 la o adica, torni putin ulei ca să nu se lipească între ele. Rău faci! La lecțiile de chimie de prin școala generală am aflat cu toții că apa și uleiul nu se prea iubesc, deci nu le prea influențează. Pe lângă faptul că oricum se vor lipi între ele dacă le fiebi prea mult, pastele fierte cu ulei nu vor mai absorbi corespunzător sosul pregătit pentru ele. Și ar fi păcat de întreaga muncă pentru prepararea lor.


Mitul 2. Alcoolul se evaporă când îl gătești? Indiferent că vorbim de un fel principal sau de un desert, când se adaugă alcool, preparatele devin absolut savuroase. Și cum nimeni nu s-a îmbătat până acum mâncând sos cu votcă, ne place să spunem că alcoolul se evaporă la gătire. Oare? E drept, un sâmbure de adevăr există. Însă, indiferent de modul de gătire, aproximativ 85% din alcool rămâne în respectivul preparat. Chiar dacă se adaugă apă, alcoolul din mâncare încă  dăunează sănătății. Pentru a fi sigur că elimini toate efectele negative ale alcoolului, ai grijă să gătești orice preparat de la trei ore în sus.


Mitul 3. Pâinea se învechește din cauza lipsei de umiditate? Sandwich-ul este una dintre marile descoperiri ale umanității, iar pâinea este cel mai credincios soldat din armata sandwich-urilor. Pâinea suportă orice, de la carne la brânzeturi și de la unt la jeleuri. Pâinea este "plicul" ideal cu care mâncarea este "expediată" în gură. Și ce poate fi mai neplăcut pentru un sandwich decât o felie de pâine uscată? Mai mult ca sigur te gândești că n-ai împachetat bine sau ai lăsat pâinea la soare, pierzându-și astfel prețioasa moliciune. Greșit! Când se învechește, pâinea nu și-a pierdut din umiditate. Ba, dimpotrivă! Când are parte de prea multă umiditate, amidonul începe să se descompună, se cristalizează, iar pâinea devine dură și crocantă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Conserve pentru iarnă
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.5396 secunde