Cum să alegi cel mai bun pește

523
E destul de greu să găsești pește proaspăt, iar atunci când l-ai găsit, trebuie să știi foarte bine cum să-l alegi.
Așadar, imediat ce ai intrat într-o pescărie, primul lucru după care te uiți e... mirosul: să nu fie greu, de stricat. Dacă e, fugi! Dacă nu, vezi cum sunt ținuți peștii. Singura variantă corectă e pe gheață. Așa, ei rămân proaspeți și o săptămână.
l Când ajungi față în față cu peștele ales, privește-l în ochi! Dacă sunt limpezi și bulbucați și nu tulburi și scufundați în orbite, e bine, treci la etapa următoare, controlul corporal.
l Mai întâi te uiți la branhii: trebuie să aibă culoarea roșie, vie, nu un maroniu șters.
l Apoi îl pipăi cu tupeu. Dacă peștele e proaspăt, carnea ar trebui să fie tare, elastică și să revină la forma inițială după ce apeși pe ea, fără a face gropițe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Plantați mușcate din semințe
Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Clătite speciale
Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Cină romantică
Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să fii un bărbat cool
Pagina a fost generata in 1.7305 secunde