Cum să alegi cel mai bun pește
E destul de greu să găsești pește proaspăt, iar atunci când l-ai găsit, trebuie să știi foarte bine cum să-l alegi.
Așadar, imediat ce ai intrat într-o pescărie, primul lucru după care te uiți e... mirosul: să nu fie greu, de stricat. Dacă e, fugi! Dacă nu, vezi cum sunt ținuți peștii. Singura variantă corectă e pe gheață. Așa, ei rămân proaspeți și o săptămână.
l Când ajungi față în față cu peștele ales, privește-l în ochi! Dacă sunt limpezi și bulbucați și nu tulburi și scufundați în orbite, e bine, treci la etapa următoare, controlul corporal.
l Mai întâi te uiți la branhii: trebuie să aibă culoarea roșie, vie, nu un maroniu șters.
l Apoi îl pipăi cu tupeu. Dacă peștele e proaspăt, carnea ar trebui să fie tare, elastică și să revină la forma inițială după ce apeși pe ea, fără a face gropițe.
Așadar, imediat ce ai intrat într-o pescărie, primul lucru după care te uiți e... mirosul: să nu fie greu, de stricat. Dacă e, fugi! Dacă nu, vezi cum sunt ținuți peștii. Singura variantă corectă e pe gheață. Așa, ei rămân proaspeți și o săptămână.
l Când ajungi față în față cu peștele ales, privește-l în ochi! Dacă sunt limpezi și bulbucați și nu tulburi și scufundați în orbite, e bine, treci la etapa următoare, controlul corporal.
l Mai întâi te uiți la branhii: trebuie să aibă culoarea roșie, vie, nu un maroniu șters.
l Apoi îl pipăi cu tupeu. Dacă peștele e proaspăt, carnea ar trebui să fie tare, elastică și să revină la forma inițială după ce apeși pe ea, fără a face gropițe.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 15 Februarie 2011
Marţi, 15 Februarie 2011
Marţi, 15 Februarie 2011
Luni, 14 Februarie 2011
Luni, 14 Februarie 2011
Luni, 14 Februarie 2011