Plantați mușcate din semințe

1839
Plantați mușcate din semințe - d3c19f94623b69b93e421a4ca2d4e2b9.jpg
Pentru cei care locuiesc la bloc și nici nu au cine știe ce experiență în îngrijirea plantelor, mușcatele reprezintă alegerea perfectă.
Probabil puțini știu că ele pot prinde viață și din semințe, nu numai din butași, primele fiind chiar mai robuste.
N-are importanță dacă iarna se prelungește sau nu, mușcatele pot sta foarte bine în casă, spre deosebire de alte flori, care la un moment dat nu mai cresc în răsadnițe și trebuie musai plantate în grădină.
l Atunci când folosiți semințe, aveți grijă să nu le plantați într-un vas adânc, pentru că umezeala se va acumula și rădăcinile în formare vor fi afectate. În general, semințele plantate au nevoie de lumină, udare moderată și temperaturi de peste 22 grade Celsius.
l Primele semințe vor încolți cam în șapte zile, dar până vor răsări toate, vor trece cam două-trei săptămâni, în funcție de adâncimea la care le plantați (în general, unu – doi centimetri).
l Pentru că semințele de mușcate sunt mari, dacă le plantați rar într-o jardinieră puțin înaltă, atunci nu mai aveți nevoie de transplantare. În general, aceasta se face când plantele au două perechi de frunze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Clătite speciale
Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Cină romantică
Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Cetățenești : Cum să fii un bărbat cool
Pagina a fost generata in 1.77 secunde