Cum să alegi produse lactate care îndeplinesc standardele europene (IV)

320
Pentru a ști ce ce condiții trebuie să îndeplinească laptele de calitate UE (calitate A), specialiștii dau următoarele repere:
l Ștampila ovală de pe ambalaje înseamnă conformitate UE, ștampila rotundă înseamnă neconformitate UE. Toate țările Uniunii Europene respectă această codificare prin forma ștampilei aplicate pe ambalajul produsului.
l Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentului evaluează fiecare unitate de producție de produse alimentare de origine animală și, în funcție de îndeplinirea criteriilor stabilite, acordă ștampila rotundă sau ovală.
l Ștampila rotundă înseamnă că acele produse pot fi comercializate numai pe teritoriul României, fie pentru că unitatea respectivă nu îndeplinește în totalitate criteriile stabilite de UE sau nu a implementat conceptul HACCP (Analiza pericolelor și controlul punctelor critice) pentru siguranța alimentară, fie prelucrează materii prime cu valori în afara celor specificate de normele europene și ca atare i se acordă o perioadă de tranziție pentru conformare.
l Ștampila ovală certifică eligibilitatea exportului de produse în UE datorită îndeplinirii criteriilor de calitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 16 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Castraveți murați umpluți
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Ciuperci umplute
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : "Copilul meu e insuportabil de agitat!" (1)
Pagina a fost generata in 1.8206 secunde