Cum să cureți cele mai murdare obiecte din casă

472
Cum să cureți cele mai murdare obiecte din casă - 5b5920d06d8fef2496244d5684bdbf1c.jpg
Specialiștii ne dau sfaturi care ne ajută să ne păstrăm sănătatea, curățând unde și cum trebuie cele mai murdare locuri și obiecte din casă.
l Robinetele au nevoie de igienizări periodice. Cele de la bucătărie au peste 13.000 de bacterii pe doi centimetri pătrați, iar cele din baie, mai mult de 6.000 pe aceeași suprafață. "Folosiți un dezinfectant de fiecare dată când spălați robinetele", vă sugerează Charles Gerba, profesor la Universitatea din Arizona. Faceți acest lucru o dată pe zi în bucătărie și măcar o dată pe săptămână în baie.
l Folosiți programul de albire a hainelor. Germenii din mașina de spălat contaminează hainele din ea. Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că virusurile intestinale, precum virusul hepatic A, se mută rapid de pe hainele contaminate pe cele curate în timpul spălării. Programul de albire a hainelor reduce numărul de infecții chiar până la sută la sută. De folos este și apa fierbinte, dar și programul de uscare a hainelor.
l Patul ar trebui "protejat" cu pătură și lenjerie. Salteaua și pilotele furnizează hrană pentru acarieni. De aceea, se recomandă acoperirea lor cu o pătură impermeabilă și spălarea în mod regulat a lenjeriei cu apă fierbinte, pentru a distruge microbii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 26 August 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Marţi, 25 August 2009
Stire din Cetățenești : Variante de epilare
Luni, 24 August 2009
Stire din Cetățenești : Ardei pentru umplut
Luni, 24 August 2009
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Pagina a fost generata in 3.6953 secunde