Veterinarul pe recepție

Cum să cureți eficient urina de pisică

452
"Am primit cadou o pisicuță foarte frumoasă care n-a fost învățată să-și facă nevoile la cutie. Lasă dezastru în urmă și nu știu cum să mă descurc! (F. Sanda).

Că urina de pisică impregnată în podele, covoare etc. degajă un miros neplăcut, ne-a con-firmat și medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Pentru a nu se ajunge aici, pisica trebuie învățată să folosească litiera. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, iată recomandările medicului pentru a depăși situația: 

Ștergeți imediat!

Procedând astfel, urina nu va mai apuca să se impregneze în covor, podea, canapele etc. Pentru asta puteți apela cu succes la bicarbonatul de sodiu, extrem de eficient în eliminarea mirosurilor grele, presărându-l pur și simplu peste porțiunea murdară din covor umezită cu apă. Frecați până se absoarbe și lăsați pata să se usuce, apoi aspirați resturile. La fel de eficient este și oțetul alb, dacă știți că nu distruge țesătura sau culoarea covorului. 

Și nu în ultimul rând, petele și mirosul greu de urină pot fi îndepărtate și cu ajutorul peroxidului de hidrogen (o soluție cu o concentrație de trei la sută peroxid de hidrogen trebuie lăsată să-și facă efectul în jur de cinci minute) sau al detergenților speciali pentru covoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Cum transmite pisica boli oamenilor
Sâmbătă, 13 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Pisica, "dușmanul" gravidei
Pagina a fost generata in 0.8489 secunde