SFATURI

Cum să faci față frigului

379
Cum să faci față frigului - 94e5acaf833168fe70465a0d1abbccac.jpg
Vremea rece dă bătăi de cap multor persoane. De aceea, în perioada iernii, trebuie să fiți mai atenți la micile detalii care, potrivit specialiștilor, vă pot menține în formă:
l Atenție la dispozitivele de încălzire care merg pe gaze, deoarece pot duce la intoxicarea cu monoxid de carbon dacă nu sunt folosite corespunzător. Totodată, pericolul de incendiu este mai mare în această perioadă, așa că nu plecați de acasă lăsând dispozitivele de încălzire nesupravegheate.
l În fiecare an, milioane de persoane sunt afectate de gripă. O bună igienă este cea mai bună modalitate de a evita infecțiile, deoarece mulți viruși respiratorii sunt transmiși prin mâinile murdare. De aceea, iarna trebuie să vă spălați pe mâini cât mai des, de fiecare dată când simițiți nevoia, dar mai ales după un strănut sau tuse.
l Atenție la ce medicamente luați! Unele dintre ele, precum sedativele sau antidepresivele, pot mări riscul de hipotermie.
l Iarna este bine să reduceți eforturile fizice afară deoarece ar putea accentua problemele cardiovasculare. Totodată, când iesiți afară trebuie să fiți atenți la extremități, deoarece acestea îngheață cel mai repede. Purtați mănuși, căciulă, șosete groase de fiecare dată când ieșiți afară.
l În perioada rece, este esențial să aveți un regim alimentar echilibrat, reducând pe cât posibil curele drastice de slăbire. Este important să beți cât mai multe lichide, pentru a evita deshidratarea.
l Spălați-vă mâinile cu săpun lichid, deoarece săpunul solid atrage viruși. Frecați-vă mâinile timp de 30 de secunde pentru a produce spumă, apoi ștergeți-vă cu un prosop curat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 19 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Marţi, 19 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Paste cu sos
Pagina a fost generata in 1.6977 secunde