Veterinarul pe recepție

Cum să fiți respectați de… câini!

421
Cum să fiți respectați de… câini! - caine-1314627968.jpg
"Mi-am luat un câine, îl iubesc teribil. Din pă-cate, simt că el e stă-pânul casei și nu știm cum să-l potolim. Ce e de făcut?" - David Matei.

v v v

De regulă, ne-a ex-plicat medicul veterinar Gheorghiță Mureșa-nu, apar probleme doar atunci când transferăm comportamentul uman asupra câinelui și uităm că el… vorbește o altă limbă, ale cărei semnale tre-buie să le învățăm, pentru a evita neînțele-gerile.

Noțiunea de drepturi egale nu există în ceată!

O atitudine inconsecventă în educație îi sugerează câinelui că nimeni nu are autoritatea supremă, deci el o poate prelua. Dacă respec-tați câteva reguli, atunci viața cu noul membru de familie poate decurge fără probleme, iar câinele va fi scutit de pedepse inutile: l Să nu-l hrăniți niciodată cu ceea ce mâncați sau ați mâncat dumneavoastră l Câinele se hrănește după ce stăpânul a mâncat! Explicația: cei superiori în rang mănâncă întîi și nu renunță niciodată de bună voie! l Câinele să nu aibă acces în dormitor sau la etajul superior al casei! l Așezați-vă uneori în "culcușul" lui. Nu-l luați niciodată în brațe și nu-l lăsați în fotoliu. Explicație: numai cei de rang înalt au dreptul să se așeze peste tot. Locurile lor preferate sunt pentru cei de rang inferior tabu! l Câinele se periază zilnic, se controlează dantura și urechile etc, chiar dacă în pricipiu nu este necesar l Nu-i acordați atenție mereu când el o cere. Câinele se mângâie când stăpânul are inițiativa. Explicație: numai cei de rang mai înalt pot impune altora ce să facă! l Nu lăsați niciodată câinele cu copiii nesupravegheați! Explicație: atât copiii, cât și câinii pot avea reacții neașteptate, și de aceea este bine să nu riscați! 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 August 2011
Stire din Cetățenești : Ardei umpluți  pentru iarnă
Luni, 29 August 2011
Stire din Cetățenești : Buze siliconate
Luni, 29 August 2011
Stire din Cetățenești : Crochete cu ciuperci
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Cetățenești : Păr sănătos la final de sezon estival
Pagina a fost generata in 1.8511 secunde