Rețeta zilei
Ardei umpluți pentru iarnă
Ingrediente: Ardei grași, varză albă sau roșie, boabe de piper, hrean, felii de morcov, 1 l de oțet, 3 l de apă, 100 g sare, o linguriță de salicilat.
Mod de preparare: Se curăță ardeii de codițe și semințe și se opăresc scurt, în apa dată în clocot. Varza se toacă mărunt, se sărează și se frământă puțin. Se opărește cu apă amestecată cu oțet și se lasă să stea așa trei ore. Se stoarce apoi bine în palme și se amestecă cu boabe de piper. Se umplu ardeii cu varza opărită și stoarsă. Se pun în borcane mari, așezați în rânduri bine îndesate. Se toarnă deasupra oțetul clocotit. Borcanele se leagă la gură cu celofan sau, dacă au capace, acestea se capsează, apoi se fierb 20 de minute.
Mod de preparare: Se curăță ardeii de codițe și semințe și se opăresc scurt, în apa dată în clocot. Varza se toacă mărunt, se sărează și se frământă puțin. Se opărește cu apă amestecată cu oțet și se lasă să stea așa trei ore. Se stoarce apoi bine în palme și se amestecă cu boabe de piper. Se umplu ardeii cu varza opărită și stoarsă. Se pun în borcane mari, așezați în rânduri bine îndesate. Se toarnă deasupra oțetul clocotit. Borcanele se leagă la gură cu celofan sau, dacă au capace, acestea se capsează, apoi se fierb 20 de minute.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Marţi, 30 August 2011
Marţi, 30 August 2011
Marţi, 30 August 2011
Luni, 29 August 2011
Luni, 29 August 2011
Luni, 29 August 2011
Luni, 29 August 2011
Sâmbătă, 27 August 2011