SFATURI

Cum să ne păstrăm frumusețea în anotimpul rece (1)

494
Cum să ne păstrăm frumusețea în anotimpul rece (1) - e558b4076533c2d1423729fc03d79ad6.jpg
Indiscutabil, din cauza acțiunii sale vaso-constrictoare, frigul poate provoca diminuarea unor funcții vitale ale pielii, a secrețiilor glandelor sebacee, influențând negativ asupra tenului. Nasul se înroșește, obrajii devin palizi, ochii lăcrimează, părul nu ne mai as-cultă, căciula făcându-l mai rebel, pierzând din elasticitate și strălucire etc.
Pentru a preîntâmpina aceste neajunsuri, specialiștii recomandă câteva măsuri:
l Dacă nasul se înroșește la frig, freacă ușor vârfurile urechilor pe pavilion în jos, astfel ca sângele să circule de la nas spre urechi.
l Se aplică o dată sau de două ori pe săptămână comprese călduțe din următoarea soluție: 0,50 grame alaun, un gram acid acetic, 15 grame apă distilată. Soluția se va folosi timp de 10 zile pe lună, cu pauză de 10 zile și se va repeta la nevoie.
l Dacă pielea de pe nas se cojește, se vor aplica comprese cu lapte călduț, iar pentru activarea circulației se va masa nasul cu ciupituri scurte și repezi.
l Ochii sunt bunul cel mai de preț. Ei dau expresia feței și cu ei percepem frumusețea a tot ce există în jurul nostru. De aceea trebuie apărați cu grijă de orice agresiuni, fiind foarte sensibili. Se vor demachia zilnic și se vor spăla cu ceai de mușețel și albăstrele sau cu o soluție de acid boric 30% și, din când în când, se vor pune câteva picături de colir în ochi. În fiecare seară se va unge zona din jurul ochilor cu o cremă grasă hrănitoare, care se va masa ușor pentru a întârzia apariția ridurilor... laba gâștii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Sensibilitatea dentară (1)
Joi, 05 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Cosmetica la domiciliu
Joi, 05 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Covrigei cu coniac
Miercuri, 04 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Chec de ciuperci
Pagina a fost generata in 1.8955 secunde