SFATURI

Cum să ne păstrăm frumusețea în anotimpul rece (3)

366
Cum să ne păstrăm frumusețea în anotimpul rece (3) - e6bd889d5bb3c383e918c7cc6daff45b.jpg
Indiscutabil, din cauza acțiunii sale vaso-constrictoare, frigul poate provoca diminua-rea unor funcții vitale ale pielii, a secrețiilor glandelor sebacee, influențând negativ asupra tenului. Nasul se înroșește, obrajii devin palizi, ochii lăcrimează, părul nu ne mai ascultă, căciula făcându-l mai rebel, pierzând din elasticitate și strălucire etc.
Pentru a preîntâmpina aceste neajunsuri, specialiștii recomandă câteva măsuri:
l O dată pe lună, un masaj, o baie de aburi de 10 minute, o mască adecvată a tenului, aplicarea de comprese călduțe urmate de altele reci sau la temperatura camerei vor activa circulația sanguină, producând o relaxare totală, o destindere a mușchilor pieloși, în timp ce un vas cu apă proaspătă pe calorifer va asigura umiditatea necesară, ferindu-ne de deshidratare.
l Obrajii. Trebuie să știm că pe fața noastră se reflectă întregul mod de viață. Lipsa de oxigenare a unei încăperi neaerisite, expunerea nerațională la soare, o încălzire uscată a încăperii pot duce la deshidratarea și la ofilirea obrajilor, iar o alimentație nerațională poate schimba calitatea tenului nostru. Stresul, insomnia, nervii, supărările, emoțiile pot provoca riduri timpurii, coșuri, cuperoză, pori dilatați și alte neajunsuri. De asemenea, un ten obosit pare trist și flasc, toate trăsăturile având tendința de… cădere.
l Se va unge zilnic obrazul cu o cremă nutritivă, după care se va pudra obrazul, protejându-l de variațiile de temperatură.
l Evitând abuzurile de orice fel, sedentarismul, îmbrăcămintea strâmtă și neadecvată, precum și frigul la picioare, vom păstra un obraz frumos și tineresc.
l Gâtul trebuie să aibă aceeași prospețime ca fața. El trebuie să fie suplu și fără riduri. Abuzul de săpun îl degresează și îl deshidratează mai repede. De aceea, trebuie protejat și îngrijit ca și obrazul. Imediat după baie se va unge cu o cremă hrănitoare cu lecitină și se va masa ușor. Masajul va fi mângâietor, cuprinzând gâtul între deschizătura degetului mare și arătător de sus în jos și invers, cu ciupituri scurte și repezi, urmate de vibrații, iar din când în când se vor aplica pe gât comprese cu ulei călduț. Iarna se va proteja cu un fular călduros și se va face gimnastica gâtului. În acest fel îi vom păstra suplețea și prospețimea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 07 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Aperitiv cu dovlecei
Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Cetățenești : Sensibilitatea dentară (1)
Pagina a fost generata in 1.7941 secunde