Sfaturi

Cum să păstrați alimentele vara

368
l Infecțiile alimentare sunt cauzate adesea și de modul inadecvat în care sunt preparate și păstrate alimentele. Riscul este cu atât mai crescut în cazul alimentelor păstrate la temperatura camerei, refrigerarea încetinind dezvoltarea celor mai mulți microbi. De aceea, mâncarea trebuie pusă la rece la cel mult două ore după preparare.
l Atunci când se prepară mâncarea, trebuie să se folosească tocătoare din lemn diferite pentru a tăia carnea crudă și legumele.
l De asemenea, se spală cu minuțiozitate toate ustensilele de gătit.
l La fel de bine se spală atât fructele, cât și legumele înainte de a le prepara sau de a le consuma.
l Frigiderul trebuie curățat și el săptămânal atât în interior, cât și la exterior, iar temperatura trebuie să fie cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5027 secunde