Sfaturi

Cum să păstrați bucătăria lună vara (1)

473
l Căldura favorizează înmulțirea microbilor în spațiile de gătit, putând contamina alimentele. Nerespectarea igienei riguroase în bucătărie, mai ales în momentul preparării mâncărurilor, crește riscul de apariție a bolilor infecțioase și a tulburărilor digestive, avertizează specialiștii.
l Bucătăria este un spațiu propice de multiplicare a bacteriilor și a insectelor de tipul muștelor, gândacilor sau furnicilor. Astfel, în condiții de temperaturi ridicate și de umiditate moderată, alimentele se alterează și se contaminează mai rapid cu diferiți microbi, dacă nu sunt depozitate corespunzător.
l În plus, specialiștii spun că insectele pot răspândi germenii febrei tifoide, ai hepatitei A și ai toxiinfecțiilor alimentare. De aceea, mai ales pe timpul verii, trebuie luate măsuri riguroase de igienă pentru a împiedica pătrunderea și înmulțirea acestora.
l Pentru a preveni alterarea alimentelor și riscul de transmitere a unor maladii microbiene sau virale, specialiștii susțin că e nevoie ca pe tot parcursul anului, dar mai ales vara, să se recurgă la măsuri riguroase în ceea ce privește păstrarea alimentelor, întreținerea veselei și instrumentelor de bucătărie, dar și la măsuri de dezinfecție, dezinsecție și de deratizare a bucătăriei în cazul în care este nevoie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Iulie 2010
Stire din Cetățenești : FOTOGRAFII DE LA CITITORI
Pagina a fost generata in 1.5181 secunde