SFATURI

Cum să profitați de calitățile apei de ploaie (1)

867
Cum să profitați de calitățile apei de ploaie (1) - 968d65fbb8f364d69363aa2c4057b9c5.jpg
Dacă ținem seama că apa e tot mai scumpă și sezonul secetos pare mai lung decât în anii trecuți, specialiștii sunt de părere că recoltarea și stocarea apei pluviale poate fi o soluție nu numai pentru zonele rurale.
l Apa de ploaie este aproape similară cu cea distilată, nu con-ține săruri și este foarte curată. Poate înlocui cu succes apa de puț, mai ales că în majoritatea zonelor din țara noastră apa este foarte dură, cu un conținut ridicat de săruri care uneori o fac neutilizabilă. Desigur, pentru cei care doresc să folosească apa de puț există dedurizatoare de apă, în general cu coloane de ioni, care funcționează bine și consumă numai sare de bucătărie.
l Dacă este păstrată în rezervoare la întuneric (în general subterane), poate fi stocată ani de zile fără să își modifice calitățile. Numai la lumină se formează algele verzi specifice recipientelor de apă de ploaie pe care le știm din curțile de la țară sau de la marginea orașelor. Lipsa sărurilor minerale și a luminii, ca și temperatura constantă de 5-10 grade Cesius fac din apa de ploaie un mediu dificil pentru dezvoltarea microorganismelor.
l Calitățile de spălare ale apei de ploaie sunt deosebite și cunoscute din bătrâni. Cei care spală rufe cu apă de ploaie au nevoie de o cantitate foarte mică de detergent, deoarece majorita-tea substanțelor care intră în compoziția detergenților au rolul de a deduriza apa. Prin urmare, recicla-rea acestei ape în stații de epurare biologică se face mult mai eficient.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 16 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Macaroane de post
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Clătite de post cu mere
Luni, 15 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Certat cu… romantismul!
Sâmbătă, 13 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Cum conduceți mașina pe timp de ploaie (1)
Pagina a fost generata in 1.6962 secunde