SFATURI

Cum să-ți protejezi mașina de ger (1)

251
Dacă nu aveți o mașină relativ nouă, șansele de a vă porni motorul pe un ger cumplit, la prima cheie, sunt minime. Există mai multe modalități prin care puteți să evitați să întârziați la muncă și să dormiți liniștiți. Cheia succesului, potrivit specialiștilor, este bateria mașinii, care de cele mai multe ori se descarcă la temperaturi foarte scăzute!

Du bateria în casă!
Mulți dintre șoferi aleg să ducă bateria mașinii în casă. Astfel o pot menține la o temperatură care să nu o descarce. În cazul în care aceasta nu mai are deloc curent o pot pune de seara la un redresor la o priză din casă până a doua zi dimineață. Apoi o pot monta și cu siguranță efortul va da roade! Mașina va porni la prima cheie.

Varianta "Apelezi la un prieten!"
Motorul mașinii nu vrea și gata. Nici luminile la bord nu se mai aprind ca înainte. E clar, bateria trebuie reîncărcată. Cel mai simplu ar fi să apelați la un prieten care să dețină cabluri de transfer curent între baterii și să se deplaseze cu mașina lui până la vehiculul vostru.
Iată cum puteți face transferul de curent dintre cele două baterii: l apropiați cele două vehicule (fără să se atingă), astfel încât distanța dintre ele să permită conectarea în siguranță a celor două baterii l lăsați schimbătorul de viteze în poziție neutră și întrerupeți funcționarea tuturor aparatelor sau accesoriilor electrice alimentate de la baterie l ridicați capotele ambelor vehicule și lăsați motorul pornit la vehiculul donator l identificați corect polaritatea terminalelor pentru bateriile ambelor vehicule (pozitiv-roșu, negativ-negru).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Carne de berbec cu prune uscate
Marţi, 26 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Pentru sănătatea dumneavoastră
Marţi, 26 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Papricaș ardelenesc de pui
Luni, 25 Ianuarie 2010
Stire din Cetățenești : Prăjitură cu nuci
Pagina a fost generata in 3.1699 secunde