Cum să ții la distanță radiațiile telefonului mobil (1)

548
Cum să ții la distanță radiațiile telefonului mobil (1) - b114a33e8c8743672ef147a0f263fa64.jpg
Chiar dacă specialiștii avertizează pe toate căile posibile că radiațiile emise de telefonul mobil sunt extrem de periculoase pentru sănătate, e greu de imaginat că se mai poate renunța la acest mijloc extraordinar de comunicare. Totuși, stă la îndemâna fiecăruia dintre noi să nu bagatelizăm aceste avertismente și să urmăm sfaturile specialiștilor, pentru a atenua, atât cât se poate, din efectele nocive ale radiațiilor.
1. Ține telefonul cât mai departe de corp. Telefonul mobil trebuie ținut în geantă, cât mai departe de corpul tău. Nu-l pune în buzunarele hainelor sau ale pantalonilor. În urma unui studiu, specialiștii au ajuns la concluzia că bărbații care poartă telefonul mobil în buzunar sunt expuși riscului de infertilitate cu 30% mai mult decât cei care țin telefonul departe de corp.
2. Nu suna când ești în mișcare. Nu vorbi la tefefon când te plimbi, dacă te afli în mijloace de transport în mișcare: metrou, mașină, tren, tramvai sau lift. În aceste spații, mobilul va folosi mai multă energie pentru a stabili conexiunile. De asemenea, învelișul metalic al liftului reține radiațiile și le reflectă asupra persoanelor care se află în interior.
3. Nu ține telefonul lipit de ureche. Apasă butonul de recepție a apelului și așteaptă să se realizeze legătura. Abia apoi du aparatul la ureche. De asemenea, când vorbești la mobil, ține-l cât mai departe de ureche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 02 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Pagina a fost generata in 1.8135 secunde