Cum să ținem transpirația sub control

317
Indiscutabil, perioada verii, temperaturile ridicate, în general, aduc și o problemă destul de neplăcută pentru toată lumea, și anume transpirația. Important este să știm să îndepărtăm efectele ei, pentru a ne putea bucura de vară.

l Pentru a nu avea probleme cu machiajul, când este cald, specialiștii recomandă unul rezistent, care să se mențină pe toată durata zilei sau a serii. Machiajul nu trebuie să sufoce pielea, ci să o lase să respire.

l Este nevoie să acordăm o atenție deosebită și alimentației zilnice, să consumăm cât mai multe fructe și legume proaspete, să reducem consumul de cafeină și de nicotină, care ajută foarte mult la apariția transpirației excesive.

l Dușurile sunt recomandate, dar nu foarte des, căci deschid foarte tare porii, lăsând cale liberă microbilor. Întotdeauna trebuie să avem la noi un antiperspirant și șervețele umede fără alcool pentru a ne răcori pielea de câte ori este nevoie. Căci, de fapt, transpirația este o reacție a organismului de a se răcori, iar cu șervețelele umede preîntâmpinăm reacția corpului de a se autorăcori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 14 Iunie 2011
Stire din Cetățenești : Dulceață de căpșuni
Pagina a fost generata in 2.2347 secunde