Veterinarul pe recepție

Cum se acomodează peștișorii cu apa din acvariu

588
Cum se acomodează peștișorii cu apa din acvariu - 11decacvariu2-1355237762.jpg
"Întotdeauna mi-am dorit un acvariu, mi-am cumpărat unul în septembrie, dar la câteva zile după ce am pus peștișorii în apă, mulți au murit și nici pe ceilalți nu-i văd prea bine. Care ar fi cauza și cum pot să repar situația, că plâng copiii după peștișori, nu mai pot să renunț la ei sub nicio formă. Vă mulțumesc și dumnea-voastră, și medicului veterinar pentru sfaturi" - Codrina Lungu.


v v v

Este foarte bine că vă interesează subiectul, căci potrivit dr. veterinar Gheorghiță Mureșanu, cea mai mare și, din păcate, cea mai întâlnită greșeală pe care o fac persoanele care nu au mai avut acvariu este că imediat ce au ajuns acasă, introduc în acvariu peștișorii abia cumpărați, neștiind că este necesară o aco-modare cu noul mediu. Așadar, o asemenea practică este total neindicată din cauză că apa în care vânzătorul ține peștii este pregătită ca la carte, declorinată ș.a.m.d. De aceea, trecerea de la apa din punguță la aceea din acvariu, pregătită dinainte conform indicațiilor vânzătorului sau ale unui cunoscător, trebuie să se facă mai lent, în sensul că întâi se introduce în acvariu punguța cu peștii, așa închisă cum a dat-o vânzătorul. Astfel, apa din pungă va ajunge la aceeași temperatură cu cea din acvariu și se va crea echilibrul termic necesar, care să asigure confortul de care au nevoie peștișorii.

Cu atât mai mult în această perioadă, când este destul de frig și peștișorii care schimbă mediul ar putea suferi un șoc termic, situație care îi poate îmbolnăvi sau chiar omorî. În concluzie, după ce se asigură echilibrul termic, stăpânul va trebui să ia un borcan, în care va pune peștele cu apa din punguță și apoi, treptat, va adăuga apa din acvariu. Când apa din acvariu ajunge la circa 80 la sută din apa din borcan, după alte zece minute se introduc și peștișorii în acvariu.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2245 secunde