Medicul de gardă

Cum se curăță ceara din urechi

517
Cum se curăță ceara din urechi - curatareurechi-1403113502.jpg

Articole de la același autor

"De când mă știu, îmi curăț ceara din urechi cu bețișoare, am grijă să nu le împing prea mult. Soțul, în schimb, se teme de bețișoare și merge la doctor când simte că se adună prea multă ceară. Problema e că la el, dopul se formează și mai repede. Până la urmă, cum se curăță ceara, ca să nu se facă dopuri? Cu mulțumiri pentru răspuns, Lucreția, 46 ani"

v v v

Doamnă Lucreția, potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center, cerumenul din urechi nu este o problemă care să fie tratată cu lejeritate. Dimpotrivă, lucrurile sunt nu doar extrem de serioase, ci și foarte sensibile, întrucât sănătatea urechii este esențială din multe puncte de vedere.

Însă, când se resimte un oarecare blocaj al urechii din cauza acumulării de ceară și al formării dopurilor, persoana în cauză trebuie să se adreseze unui medic specialist, pentru curățarea în condiții de siguranță. Nu de alta, dar pacientul, neavând la dispoziție acel instrument special, prevăzut cu o sursă de lumină, care să dea imaginea corectă a urechii externe, se poate trezi că, în realitate, acolo există alte probleme sau, tot curățând cu ce nu trebuie, poate atinge timpanul.

Fără bețișoare

Cât privește bețișoarele, medicul confirmă că sunt preferate de mulți oameni pentru curățarea urechii, însă această practică nu este recomandată. Sau, dacă totuși se fololosesc bețișoare, atunci, cu ajutorul lor ar trebui să se curețe numai impuritățile de la suprafață. Dacă sunt introduse în canalul auditiv, pasul împingerii dopurilor înspre timpan este foarte mic. Așadar, cu toate că igiena urechii este esențială nu doar pentru calitatea auzului, ci și pentru sănătatea generală a organismului, aceasta trebuie musai făcută în mod corect. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Durerile de urechi nu trebuie ignorate
Pagina a fost generata in 0.6764 secunde