Cum se curăță corect parchetul laminat

260
l Petele de apă sau alte lichide se șterg imediat cu o cârpă, prosop sau un burete uscat (eventual se poate folosi și un șervețel de hâttie de bucătărie). Nu lăsați lichidele să stea prea mult timp pe suprafața parchetului. Acesta se poate deteriora sau își poate schimba aspectul.

l Se poate folosi și o cârpă umedă, însă nu trebuie să fie îmbibată cu apă. După această manevră se usucp în profunzime suprafața parchetului cu o cârpă uscată. 

l Nu folosiți detergenți sau alte produse abrazive. Nu combinați două sau mai multe produse pentru curățarea parchetului. Efectele chimice ale aceste combinații sunt imprevizibile.

l Nu folosiți perii de sârmă sau alte lucruri asemănătoare. Acestea vor deteriora parchetul laminat.

l Nu dați cu ceară și nu lustruiți/șlefuiți parchetul laminat. Nu folosiți nici aspiratoarele care funcționează pe baza de aburi.

l Pentru petele de sânge, vin, bere, suc sau sosuri folosiți apă călduță, dar nu excesiv. Ștergeți apoi cu o cârpă uscată. Pentru petele de ceară sau gumă de mestecat, așteptații să se întărească și apoi îndepărtațile cu atenție. Ștergeți cu apă călduță apoi uscați. 

l Pentru a preveni zgârieturile, atașați scaunelor și meselor pernițe protectoare speciale, procurate de la magazinele de specialitate. La intrare în apartament sau casă ar fi bine să aveți un preș foarte abraziv.

l Pentru petele care nu se curăță atât de ușor (păcură, asfalt, vopsea, ulei, marker, talpă de gumă) puteți folosi acetonă sau diluant pentru lac de unghii. Amoniacul și oțetul sunt și ele bune. NU folositi săpun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : De ce unii copii nu iau în greutate
Pagina a fost generata in 2.4682 secunde