Medicul de gardă

De ce unii copii nu iau în greutate

547
De ce unii copii nu iau în greutate - 24septmediculgreutatecopil-1380059579.jpg

Articole de la același autor

"Am o fetiță mâncăcioasă, nici pretențioasă nu este, dar nu se îngrașă deloc față de fetițele de vârsta ei. Am verificat cântarul și nu exagerez cu nimic. Plus că nu mi se plânge că o doare ceva… E cazul să-mi fac probleme? Nu-mi doresc un copil obez, dar nici așa schiloadă parcă nu e bine! Ruxandra".

După cum ne-a explicat dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, dacă se întâmplă ca un copil, deși părinții susțin că îl hrănesc în mod corect, nici nu se îngrașă, dar nici nu slăbește, s-ar putea vorbi despre o creștere în ritm mai lent a acestuia. 

Pe de altă parte, dacă un copil mic nu ia în greutate, dar pierde din kilograme, în timp, această situație nu trebuie, sub nicio formă, trecută cu vederea. Dimpotrivă, este cazul să se ia urgent legătura cu un medic pediatru. 

Factori favorizanți

Neluarea în greutate sau stagnarea ponderală, cum se numește în termeni medicali, poate fi influențată de mai multe cauze. Paradoxal, cele de natură socială primează. Alți factori favorizanți ai neluării în greutate pot ține de anumite boli de natură metabolică, de afecțiuni ale sistemului gastrointestinal, infecții, stres cauzat de certuri sau alte probleme din familie, atmosferă încordată. Așa stând lucrurile, un copil cu probleme de greutate, chiar dacă se hrănește bine, trebuie să fie consultat de un specialist, singurul în măsură să constate dacă greutatea copilului este sau nu în limitele normale de creștere în funcție de vârstă, sex etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce riscați dacă vă bruscați copilul
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Sănătate : Boala celiacă sau intoleranța la gluten
Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum scapi de urinarea nocturnă involuntară
Pagina a fost generata in 0.4871 secunde