Medicul de gardă

Ce analiză de sânge trebuie făcută anual

575
Ce analiză de sânge trebuie făcută anual - 22septmedic2-1379866814.jpg

Articole de la același autor

"N-am reușit să-mi fac analizele de sânge cu compensare pentru că n-am prins programare decât după două luni, vă dați seama. Stau prost cu banii, iar medicul de familie mi-a recomandat, pentru că sunt grasă, numai VSH-ul. Altădată îmi dădea o listă întreagă… E o formă să mă trimită la plimbare sau analiza asta e chiar așa de importantă pentru obezi? Denisa".

Doamnă Denisa, în condițiile date, medicul dumneavoastră de familie v-a recomandat numai această analiză, întrucât VSH-ul este o investigație cu adevărat importantă, lucru confirmat și de dr. Anca Sima, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed. Pe de altă parte, chiar dacă rezultatele unei singure analize de sânge nu pot stabili cu maximă precizie prezența unei anumite afecțiuni, totuși, valorile anormale ale acesteia arată, fără putință de tăgadă, că organismul are probleme care nu trebuie trecute cu vederea.

Ce este VSH-ul. Pentru cei care nu știu, VSH-ul este o analiză de sânge care stabilește viteza de sedimentare a hematiilor, hematia fiind globula roșie, adică celula sanguină care conține hemoglobina, responsabilă de transportul oxigenului și dioxidului de carbon prin sânge. 

Analiză recomandată și obezilor. Atenție, această analiză se recomandă, anual, și persoanelor cu greutate corporală în exces, dar și oamenilor sănătoși. Totul, din cauză că valorile mari ale VSH-ului indică un colesterol mărit, probleme reumatice, eventuale tumori maligne, infecții acute, anemie, boli de rinichi sau ficat etc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum scapi de urinarea nocturnă involuntară
Pagina a fost generata in 0.3814 secunde