Când poți să demolezi un perete

263

Articole de la același autor

"Președintele asociației s-a uitat în cartea tehnică a blocului și mi-a spus că peretele pe care vreau eu să-l demolez nu este de rezistență, dar chiar și așa, trebuie să iau autorizație, că dacă mă pârăște cineva, mă paște o amendă grasă. Chiar așa? A. Timur".

Dacă doriți să nu aveți probleme nici cu vecinii, nici cu legea, nici acum, nici peste ani, va trebui să vă ocupați de obținerea autorizației de demolare. Totul, din cauză că, înainte de a se trece la demolare, trebuie să se știe precis dacă dărâmarea acelui perete nu afectează în vreun fel structura de rezistență a clădirii. 

Așadar, pentru a nu fi acuzat de încălcarea legii, adresați-vă Serviciului de Urbanism din cadrul primăriei în raza căruia se află imobilul, cu o cerere tip, două planuri cadastrale, o copie după actul de proprietate și după schița apartamentului și un certificat de atestare fiscală în original. Cuantumul taxei se stabilește în funcție de suprafață. Apoi, cu o altă cerere-tip, veți cere și autorizația de desființare a peretelui. 

Declarație notarială. Pe lângă autorizația de demolare, veți mai avea nevoie și de aprobarea Asociației de proprietari și de o declarație eliberată de notariat, care să confirme că imobilul nu a fost ipotecat sau înstrăinat altei persoane. 

Contract cu o firmă de salubrizare. Chiar dacă ați intrat deja în posesia autorizației de demolare a peretelui și aveți întregul dosar în regulă, nu puteți începe lucrarea înainte de a da garanții că molozul rezultat în urma renovării va fi transportat în condiții corecte. Iar pentru asta, va trebui să încheiați un contract cu o firmă de salubrizare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 31 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Monștrii din inima Constanței
Pagina a fost generata in 1.4615 secunde