Medicul de gardă

Cum se evită răul de mașină

182
1
Cum se evită  răul de mașină - masina-1378096255.jpg

Articole de la același autor

"Din cauză că i s-a făcut rău de câteva ori în mașină, băiețelul meu, de aproape cinci ani, nu mai vrea să urce în nicio mașină. Până acum nu a avut probleme cu transportul și circulam foarte des cu el. Mă poate ajuta medicul cu niște sfaturi? Vă mulțumesc, Cristina Ducu".

v v v

Principala cauză a răului de transport, potrivit dr. Kati Blacioti, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, pornește de la ureche, întrucât aceasta este locul centrului echilibrului. Așa stând lucrurile, modificările de orientare (accelerație, încetinire, vibrații) produc stimuli care dezorientează pe moment creierul și, în aceste condiții, apar stări de greață, de vomă.

Ce-i de făcut. Pentru a nu i se face rău când se află în mașină, copilul nu trebuie să stea pe genunchi. De asemenea, înaintea unei călătorii, trebuie să primească o masă ușoară și cât mai puține lichide, excluzându-le pe cele acidulate. În plus, un geam al mașinii trebuie să fie ușor întredeschis, iar copilul să stea liniștit, să nu se zbenguie cu fața spre direcția de mers. Cel mai bine ar fi să se uite la peisaj, iar dacă drumul e mai lung, să se facă opriri scurte și dese. Atenție! O stare de rău îi pot produce și mirosurile prea tari din mașină, provenite de la parfumuri sau deodorante, deci trebuie exclusă această posibilitate.

Ca să fie relaxat, copilul nu trebuie întrebat tot timpul dacă nu cumva îi este rău. Pentru orice eventualitate, însă, dacă vomită, punga de plastic trebuie să fie cât mai la îndemână. Referitor la tratament, dacă răul este prea puternic, trebuie consultat medicul pediatru, singurul în măsură să prescrie tratamentul necesar. 

Comentează știrea

christian louboutin women
28 februarie 2014
christian louboutin women

celebrities in christian louboutin bianca Stiri Cetățenești : Cum se evită răul de mașină | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin women http://premadaan.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-sale-barneys.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2849 secunde