Ce faci dacă expiră autorizația de mediu

1144

Articole de la același autor

"Se poate prelungi o autorizație de mediu sau trebuie obținută alta nouă, cu reluarea procedurii de la capăt?" - P. Alin.

v v v

La expirarea termenului de valabilitate a unei autorizații de mediu, aceasta se prelungește, cu condiția ca datele care au stat la baza emiterii ei să nu se fi modificat între timp, iar valabilitatea totală să nu depășească cinci ani.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului verifică și vizează anual situația conformării, pe baza unui proces verbal de constatare a conformării cu prevederile autorizației.

Autorizațiile de mediu nevizate annual își pierd valabilitatea în situația schimbării titularului, denumirii sau formei juridice a societății, când activitățile se desfășoră în condiții pentru care a fost emisă autorizația de mediu, aceasta se transferă pentru noul titular sau pentru noua denumire a societății. În acestă situație nu se percep taxe sau tarife.

Cum se face revizuirea. Modalitățile de revizuire a acestor autorizații sunt vizarea anuală, transferul, respective prelungirea documentului.

Revizuirea se face ori de câte ori există o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei. Titularul va informa în scris Agenția de Mediu despre acest lucru, iar aceasta va emite o autorizație revizuită, incluzând acele date care s-au modificat, sau va decide reluarea procedurii de emitere a unei noi autorizații de mediu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2917 secunde