Veterinarul pe recepție

Cum se filtrează apa acvariului de apartament

148
Cum se filtrează apa acvariului de apartament - 3iunieacvariuapart-1370264761.jpg
"E pentru prima oară când am acvariu în apartament, mi-a murit un peștișor și mă gândesc că ar putea fi din cauza apei, probabil n-am curățat-o cum trebuie. Poate mă ajută medicul veterinar cu niște informații corecte. Vă mulțumesc mult, Anca Iorgu". 

Într-adevăr, doamnă Iorgu, filtrarea apei de acvariu este extrem de importantă pentru menținerea sănătății peștișorilor – precizează medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu. Având în vedere că există mai multe categorii de filtre, medicul face și câteva recomandări pentru alegerea celui mai potrivit tip. Mai exact, la alegerea unui filtru, ar fi bine să optați pentru cel cu mai multe medii de filtrare, întrucât acesta este locul în care se vor dezvolta bacteriile benefice.

Apoi, aveți grijă și nu spălați niciodată mediile de filtrare sub jetul apei de la robinet, întrucât clorina si cloramina din aceasta apă vor distruge populația de bacterii benefice. Cel mai bine este să folosiți apa extrasă din acvariu cu ocazia schimbărilor parțiale de lichid. De folos v-ar fi și procurarea unui filtru ajuns la maturitate. V-ar ajuta să puteți găzdui peștii nou sosiți în condiții optime încă din prima zi.

Pagina a fost generata in 0.6986 secunde