Sfaturi

Cum se îngrijește orhideea (2)

663
Cum se îngrijește orhideea (2) - 4a79593e382327e106b1c1a2d2ccddf1.jpg
În ultima vreme, orhideele plantate în ghiveci se află în topul vânzărilor. Cum ne aflăm într-o perioadă a cadourilor, câteva reguli pentru îngrijirea acestor delicate flori sunt de bun augur:
l Ideal ar fi ca udatul să se facă prin scufundarea ghiveciului timp de un sfert de oră. Astfel, scoarța absoarbe apa și se depozitează în porii acesteia. După ce am scos ghiveciul, trebuie să îl lăsăm măcar o jumătate de oră ca surplusul de apă să se scurgă. Pe urmă se poate lăsa la locul lui obișnuit.
l Prin udarea cu stropitoarea, înmagazinarea de apă în scoarță este mai redusă, de aceea trebuie făcută mai des decât... îmbăierea. Periodicitatea trebuie stabilită în funcție de mediul din apartamente (temperatură - umiditate). De obicei se face o dată pe săptămână. Apa care se adună în tăviță trebuie aruncată, altfel pot putrezi rădăcinile.
l Cu pulverizatorul se poate obține o distribuție mai uniformă a apei pe substrat și se evită scurgerea abundentă a ei la baza ghiveciului, ca în cazul stropitorului.
l Este bine ca la un interval de două-trei săptămâni să punem îngrășământ lichid în apa de udare.
l După ce florile s-au trecut e bine să nu tăiem imediat tija. Am putea avea noroc să mai scoată o rămurică pe care să fie boboci.
l Dacă respectăm măcar în mare aceste sfaturi, în cel mult șase luni apare din nou o tijă care va înflori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 04 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Stufat de mazare
Miercuri, 03 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Cum se îngrijește orhideea (1)
Pagina a fost generata in 1.8272 secunde