Medicul de gardă

Cum se menține glicemia în limitele normale

535
Cum se menține glicemia în limitele normale - mediccumsementineglic-1399644851.jpg

Articole de la același autor

"Medicul de familie mi-a spus că sunt predispusă la diabet – deocamdată nu am boala asta, și mi-a recomandat să iau, preventiv, extract de dud, de la magazinele naturiste. Am vorbit cu diabetici, dar nici unul nu ia așa ceva. Nu știu ce să fac!" – este dilema Adrianei G., în vârstă de 48 de ani.

v v v

Având în vedere faptul că, în momentul de față, nu ați fost diagnos-

ticată cu diabet, însă vi s-a recomandat acest extract în scop preventiv, dr. Iuliana Botezatu, medic specialist în cadrul Phoenix Eastern Medical Center confirmă că extractul de dud alb este recunoscut drept un remediu naturist eficient în menținerea glicemiei în limite normale. Și asta, întrucât s-a ajuns la concluzia că fructele de dud alb combat diabetul, căci au capacitatea de a înlătura efectele stării de oboseală, amețeală, fiind, în același timp, eficiente și în anemii, și în tratarea afecțiunilor cronice digestive etc. Iar medicul de familie, când v-a recomandat acest extract, s-a bazat pe datele privind starea dumneavoastră de sănătate.

Prevenția, esențială

Având în vedere că diabetul zaharat a devenit, mai ales în ultimii ani, o problemă de sănătate majoră, măsurile de prevenire sunt cu atât mai necesare, mai ales în familiile unde există antecedente de acest fel. Iar pentru a ține diabetul la distanță, medicii recomandă și menținerea unei greutăți corporale corespunzătoare vârstei și sexului, activitate fizică zilnică de minimum jumătate de oră, dar și o alimentație corectă, fără grăsimi saturate, bazată pe legume și fructe cu un conținut scăzut de zahăr. Totul, din cauză că diabetul este o boală de durată, care, dacă nu este corect și la timp tratată, poate avea urmări grave asupra organismului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Februarie 2014
Stire din Cetățenești : Semne că ai glicemia scăzută
Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Sănătate : VINE IARNA! Iată cum prevenim gripa
Pagina a fost generata in 0.3802 secunde