Medicul de gardă

Semne că ai glicemia scăzută

579
Semne că ai glicemia scăzută - medicglicemie13fb-1392304021.jpg

Articole de la același autor

"În primul rând, mi-ar fi de folos să știu ce stări are o persoană cu glicemia mică. În al doilea rând, dacă se poate ca glicemia să crească mult numai după ce ai mâncat mai bine, după aia să scadă iarăși? Nadia, 39 ani".
v v v
În ceea ce privește semnele pe care le transmite organismului o glicemie scăzută,  după cum ne-a explicat dr. Dănuța Cristescu, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, acestea sunt: o stare accentuată de slăbiciune, senzație acută de foame, tremurături, nervozitate, amețeli, transpirații abundente, reci, piele palidă sau cenușie, înțepături în mâini și picioare. Însă, la persoanele deja diagnosticate cu diabet, pot apărea și dureri severe de cap, stări de greață, accelerarea bătilor inimii, stare de confuzie, ajungându-se până la pierdere de conștientă, comă sau convulsii.
Nivel variabil. Referitor la creșterea rapidă a glicemiei, medicul a confirmat această posibilitate, precizând că nivelul insulinei poate crește brusc chiar și după o masă, când această creștere bruscă a nivelului de zaharuri din sânge declanșează producția sa crescută de pancreas. La fel, există posibilitatea ca  nivelul glucozei să scadă brusc, dacă nu se respectă orarul meselor, după exerciții fizice, în urma unor intervenții chirurgicale pe stomac, dar și din cauza unor boli, mai mult sau mai puțin grave. 
Important! De regulă, remediile pentru hipoglicemie vizează reglarea conținutului și programului dietei, astfel încât să se asigure organismului  un aport suficient de glucoză și de insulină.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 18 Decembrie 2012
Stire din Sănătate : Alimente care pot influența glicemia
Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Diabetul zaharat - factori de risc
Pagina a fost generata in 0.3839 secunde