Alimente care pot influența glicemia

627
Alimente care pot influența glicemia - alimentecareinfluenteazaglicemia-1355759010.jpg
Indexul glicemic al unui aliment măsoară cât de repede crește glicemia acel aliment și declanșează mecanismele de reglare a glicemiei. Ca etalon au fost folosite pâinea albă și glucoza, cărora li s-a conferit o valoare a IG de 100%. în funcție de acesta s-au putut compara diferite alimente, împărțite ulterior în alimente cu index glicemic mare 70, mediu 55-70 și mic 55. Indexul Glicemic este influențat de concentrația în glucide a alimentelor, dar și de o serie de alți factori, cum ar fi conținutul în proteine, lipide și fibre alimentare, prezența amidonului greu digerabil, mărimea particulelor de amidon, conținutul în apă al alimentelor, modul de preparare a hranei sau amestecul de alimente, spun specialiștii. De exemplu, un aliment bogat în lipide consumat concomitent cu un aliment cu index glicemic mare, îi scade acestuia din urmă indexul glicemic. Prin urmare, valoarea IG al unui aliment poate fi modificată în practică, deoarece de obicei se consumă alimentele în asociere.

Alimente cu index glicemic mare: glucoză, miere, fulgi de porumb, pâine albă, pâine integrală, cartofi prăjiți sau piure, biscuiți, banane coapte, orez, morcovi. 

Alimente cu index glicemic mediu: cartofi copți sau fierți, sucuri de fructe, compoturi, ananas sau paste făinoase.

Alimente cu index glicemic mic: piersici, mere, portocale, lapte, iaurt, fasole păstăi, arahide, soia, legume verzi, mazăre verde sau uscată, ciuperci, struguri, portocale, grapefruit, sucuri de legume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Diabetul zaharat - factori de risc
Vineri, 13 Ianuarie 2012
Stire din Cetățenești : Diabet sau ba?
Pagina a fost generata in 0.2841 secunde