Cum se obține buletinul la schimbarea reședinței

204
"Sunt nevoită să mă întorc defi-nitiv din străinătate la Constanța numai eu cu copilul, soțul trebuie să mai rămână vreo doi ani. De ce acte am nevoie pentru schimbarea buletinului, ce se face cu certifi-catul de naștere al copilului, care nu e născut în România? Mențio-nez că ne-am căsătorit în străi-nătate." – Natalia Valeriu.


v v v

Pentru a obține cartea de identitate la schimbarea domiciliului din străinătate în România persoanele născute sau căsătorite în străinătate vor solicita transcrierea certificatelor de stare civilă obținute în străinătate atât pentru ei, cât și pentru copiii minori.

De asemenea, când numai unul dintre părinți își schimbă domiciliul din străinătate în România împreună cu copiii minori, este necesar consimțământul celuilalt părinte dat în fața notarului public, sau hotărârea judecătorească definitivă și irevocabilă prin care copiii i-au fost încredințați.

Acte necesare: documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu - original și copie; pașaportul românesc valabil sau expirat - original și copii ale filei informatizate și filelor destinate aplicării vizelor și ștampilelor autorităților de frontieră sau Certificatul Constatator privind dobândirea cetățeniei române eliberat de Ministerul Justiției ori de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate; actul de identitate și/sau pașaportul eliberate de autoritățile străine - original și copie; taxa consulară pentru restabilire 41 lei achitată la CEC; Taxa aferentă eliberării cărții de identitate - 11 lei (7 lei contrava-loarea cărții de identitate + 4 lei timbrul fiscal).

Taxele se pot achita la Casieria Primăriei municipiului Constanța - Centrul de Informare Cetățeni ori Agenția SPIT (Serviciul Public de Impozite și Taxe) din b-dul Alexan-dru Lăpușneanu, nr. 116 C, CITY PARK MALL - Centrul de Servicii Pubice sau la orice Agenție fiscală (SPIT) sau oficiu poștal din municipiul Constanța. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 29 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Directori de școli schimbați
Pagina a fost generata in 0.1937 secunde