Cum se obține cazierul judiciar?

3231

Articole de la același autor

"Vă rog să mă ajutați cu câteva informații despre cazierul judiciar: e nevoie să te prezinți personal, care este programul cu publicul și cât timp e valabil? Vă mulțumesc!". (Maria Ionescu).

v v v

Pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, solicitanții se vor adresa personal la Biroul de Primiri - Eliberări din cadrul Serviciului Cazier Judiciar Constanța, din cadrul Inspectoratului Județean al Poliției, din b-dul Mamaia.

Programul cu publicul este următorul: de luni până vineri, între orele 8,30 și 16,30, iar în ziua de miercuri, între orele 8,30 și 18,00.

Pot cere eliberarea unui certificat de cazier judiciar, potrivit legii, cetățenii români cu domiciliul în județul Constanța; cetățenii români cu domiciliul pe raza altor judete, dar născuți în județul Constanța; cetățenii străini cu domiciliul în și/sau cu reședința pe raza județului Constanța; persoanele juridice cu sediul social în județul Constanța; persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

Împuternicirea altor persoane

Cazierul judiciar pentru persoane fizice se poate cere și prin împu-terniciți, conform procedurilor legale în vigoare, după cum urmea-ză: în țară, numai pe baza unei procuri autentificate de către un notar public; în străinătate, pe baza unei procuri autentificate prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori de către un notar, cu respectarea cerințelor legalizării actelor oficiale străine. Pentru statele care au aderat la Convenția de la Haga din 5 noiembrie 1961 este suficient să fie aplicată apostila. Conținutul procurii trebuie formulat în termeni clari, din care să rezulte persoana care a fost mandatată, scopul și durata mandatului.

Termen de valabilitate

Certificatele de cazier judiciar au valabilitatea de șase luni de la data eliberării și numai în scopul pentru care a fost eliberate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5553 secunde