Medicul de gardă

Cum se poate anticipa un accident vascular

560
Cum se poate anticipa  un accident vascular - 17decmediculaccidentvascular-1387304600.jpg

Articole de la același autor

"Stăteam de vorbă cu tata și, în cinci minute, s-a prăbușit la podea. La spital am aflat că a făcut un accident vascular cerebral. A rezistat o lună și ceva, atât. Chiar nu dă niciun semn organismul omului când urmează să aibă o problemă atât de gravă de sănă-tate? Olivia Vizea".


Indiscutabil, corpul trimite semnale de avertizare asupra unui accident vascular cerebral, important este să fim atenți la toate aceste lucruri. De altfel, potrivit dr. Omer Zișan, medic specialist în cadrul Clinicii Homeomed, orice semnal primit din partea organis-mului ar trebui luat în seamă. Dacă așteptăm ca boala să se instaleze, deja lucrurile se pot complica.


Revenind însă la semnalele care ajută la anticiparea unui eventual accident vascular cerebral, în primul rând este vorba despre indiciile care arată că, la acel moment, creierul nu primește suficient oxigen. Medicul face precizarea că dacă observați unul sau mai multe dintre aceste semne, este musai să telefonați unui medic sau să apelați Serviciul de urgență 112. 


Alte indicii ale unui accident vascular cerebral sunt senzația de amorțeală bruscă sau de slăbiciune a feței, brațului sau piciorului, îndeosebi pe o parte a corpului. De asemenea, starea de confuzie bruscă, probleme de vorbire sau de înțelegere, probleme bruște de vedere la unul sau la ambii ochi, dificultăți la mers brusc, amețeli, pierderea echilibrului sau a coordonării, dureri bruște și puternice de cap. Semne la fel de periculoase sunt și vederea dublă, starea de somnolență accentuată, greața sau vărsăturile. 


Episoadele scurte, ignorate. Se întâmplă, uneori, ca indiciile de avertizare să dureze doar câteva momente și apoi să dispară. Din păcate, s-a constatat că sunt cazuri când aceste episoade scurte nu sunt altceva decât "mini-accidente vasculare cerebrale", care nu sunt prea departe de accidentele vasculare. Realitatea a demonstrat că indiciile organismului care dispar în timp scurt nu sunt luate în considerație, în majoritatea cazurilor, lucru total de nerecomandat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Primele semne ale sindromului Parkinson
Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Cetățenești : Cum știi că ai făcut oreion
Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Primul semn de îmbolnăvire
Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cum îți dai seama că ai gastrită
Pagina a fost generata in 0.7015 secunde