Medicul de gardă

Primul semn de îmbolnăvire

201
Primul semn de îmbolnăvire - 25octmedic-1382718772.jpg

Articole de la același autor

"Stau prost cu imunitatea și răcesc și dacă nu e prea frig. Cum pot să-mi dau seama că mă paște răceala, ca să mă tratez mai din pripă. Cu ce să mă ajut să-mi crească rezistența la răceală? Crina Dogaru".

v v v

Pentru ca rezistența organismului să crească, doamnă Dogaru, în primul rând hrana ar trebui să fie completă, proaspătă, bogată în crudități și vitamine. Dacă sunteți fumătoare, dr. Ecaterina Marga, medic primar în cadrul Clinicii Homeomed, vă recomandă să renunțați la tutun și nici în privința cafelei nu trebuie exagerat. Cât despre alcool, nici nu se mai pune problema! Apoi, somnul de calitate și suficient, plus mișcarea în aer liber, toate vor contribui la înzdrăvenirea organismului.

Semne de îmbolnăvire. Un prim simptom care semnalizează îmbolnăvirea este alcalinitatea urinei. Iar în cazul unei răceli, aceasta precede apariția bolii cu câteva zile. Urina redevine acidă, așa cum este normal, după ce răceala a dispărut. Trebuie reținut acest prim semnal de alarmă al organismului înainte de a apărea boala.

Dar cum poate fi rezolvată această problemă atât de sensibilă? Simplu, revenirea urinei la reacția acidă se obține printr-o baie fierbinte și prin ceaiuri fierbinți cu multă lămâie. De semnalat că surmenajul fizic și intelectual sunt, de asemenea, factori care alcalinizează urina.

Alte mijloace de fortificare a organismului: l mersul desculț l mersul prin iarba umedă l mersul pe pietre umede l mersul pe zăpada proaspăt căzută l mersul prin apă rece l baia rece a brațelor și a picioarelor l dușuri la genunchi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 Aprilie 2013
Stire din Cetățenești : Cum îți dai seama că ai gastrită
Miercuri, 30 Ianuarie 2013
Stire din Cetățenești : Semnele diabetului juvenil
Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Pagina a fost generata in 1.6549 secunde