Medicul de gardă

Rubeolă sau pojărel, același lucru?

561
1
Rubeolă sau pojărel, același lucru? - photo47962802obr-1358376280.jpg
"Aș vrea să știu care este diferența dintre rubeolă și pojărel și cum îți dai seama că un copil are boala asta și nu pojar?" – Virginia Manole.

Doamnă Manole, potrivit dr. Kati Blacioti, medic primar pediatru în cadrul Clinicii Homeomed, rubeola și pojărelul sunt același lucru din simplul motiv că, în termeni populari, rubeola mai este denumită și pojărel sau pojar de trei zile. Este o boală a copilăriei, care apare din cauza unui virus și se manifestă printr-o erupție ușoară pe piele, dar și prin inflamarea nodulilor limfatici, fiind diferită de pojar (denumit și rujeolă), dar și mai puțin severă decât acesta. În-să faptul că simptomele sunt foarte asemănătoare duc la confuzii. 

Informații utile despre pojărel

Așadar, dacă ați observat că micuțului i-au apărut pete, fie acestea și neaccentuate, e posibil să aibă rubeolă sau pojărel. Trebuie să știți din start că boala este contagioasă și că se transmite, în general, în intervalul de vârstă cinci – cinsprezece ani. Căile de transmitere sunt și pe cale aeriană, dar și prin contact direct de la un copil bolnav la unul sănătos. Nu degeaba se spune că grădinița, școala și orice alt gen de colectivitate sunt medii care favorizează contaminarea cu această boală. Îmbucurător este faptul că, de regulă, nu apar contraindicații, căci, la copii, boala se vindecă întotdeauna. În schimb, dacă boala se transmite unei femei însărcinate, lucrurile se pot complica, întrucât există riscul ca rubeola mamei să ducă la malformații congenitale ale copilului. Având în vedere acest risc, este bine ca gravidele să fie precaute când aleg să se alăture unei colectivități și, în general, mediului în care ajung la un moment dat. 

Ca o concluzie, dacă părinții observă apariția unor pete pe pielea copiilor, este bine să ia legătura imediat cu medicul pediatru, pentru a se lămuri din timp despre ce e vorba, întrucât bolnavii diagnosticați cu rubeolă trebuie, în primul rând, izolați, pentru evitarea contaminării celor din jur.

Comentează știrea

vetement de marque pas cher
13 octombrie 2014
vetement de marque pas cher

It's a shame you don't have a donate button! I'd certainly donate to this fantastic blog! I guess for now i'll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Chat soon! vetement de marque pas cher http://www.sactendance.com/sac-de-marque-pas-cher-tendance-3.html

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Semnele geloziei la copii
Vineri, 22 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Cum recunoașteți un infarct
Pagina a fost generata in 0.1948 secunde