Cum se prepară borșul de casă

278

Ai încercat să faci borș de câteva ori și nu ți-a ieșit? Iată o rețetă sigură! Ingrediente: Pentru obținerea unui borș aromat și sănătos ai nevoie de 500 g tărâțe de grâu, 100 g mălai, o crenguță cu frunze de vișin, 5 litri de apă, 20 g de drojdie, 1 kg de pâine neagră, leuștean. Mod de preparare: Faci o maia din 400 g de tărâțe, mălai, drojdie de bere și apă caldă. O lași să dospească peste noapte și, după ce a crescut, o torni într-un vas de sticlă de 20 de litri.

Adaugi restul de tărâțe și apa călduță și lași să dospească în jur de șase ore. După aceea, adaugi apă fiartă până  umpli vasul, apoi pâinea neagră tăiată felii, bine prăjită, crenguța de vișin și leușteanul. Amesteci borșul cu o lingură din lemn, acoperi borcanul cu un tifon și lași amestecul să se decanteze o zi. Apoi poți folosi borșul. Important! Cu amestecul de pe fundul vasului (hoștină) poți obține o serie nouă de borș. Trebuie doar să adaugi apă fiartă și să agiți bine. Lași amestecul 24 de ore și ai încă o serie de borș proaspăt.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2933 secunde