Remedii pentru călcâie crăpate

506
Temperatura ridicată, praful, mersul pe jos, statul în picioare, încălțămintea descoperită, toate favorizează uscarea și crăparea pielii de la nivelul călcâielor. În prima fază, este o problemă deranjantă doar din punct de vedere estetic. Însă, lăsate netratate, crăpăturile din piele pot duce la apariția unor probleme de sănătate, avertizează medicii, Pe de altă parte, există o serie de remedii la îndemână pentru menținerea unor călcâie fine, așa cum fiecare și le dorește.

Înmuierea picioarelor în apă călduță

l Ai stat toată ziua în aceleași sandale, ai picioarele obosite și pielea călcâielor crăpată? Pregătește-ți un lighean cu apă călduță cu săpun lichid (nu fierbinte, deoarece deshidratează pielea) și înmoaie-i picioarele timp de câteva minute. Șterge-le cu un prosop mai aspru, după care aplică o cremă hidratantă pe zonele cu piele îngroșată. Poți aplica o cantitate mai mare de cremă și poți purta șosete pe parcursul nopții, pentru a lăsa crema să acționeze mai bine. În loc de cremă poți folosi ulei de măsline l După ce ți s-a înmuiat pielea de pe călcâie, șterge-ți picioarele și îndepărtează pielea îngroșată cu ajutorul pietrei ponce sau a unei pile speciale. Ar fi mai indicat să folosești o perie sau o pilă mai puțin dură. Însă dacă folosești de mulți ani piatra ponce, continuă cu aceasta, deoarece orice alt produs ți se va părea că nu dă rezultate la fel de eficiente l După folosirea pietrei ponce, poi aplica o mască cu scrub, pentru îndepărtarea în profunzime a celulelor moarte

l După ce te-ai clătit, aplică o cremă puternic hidratantă, specială pentru călcâie, sau una împotriva fisurilor, dacă ai călcâie foarte crăpate.

xxx

Dacă însă ai călcâiele uscate pe toată perioada anului, indiferent de vreme și de încălțămintea pe care o porți, dermatologii spun că asta ascunde o funcționare deficitară a glandelor sudoripare. De asemenea, o piele uscată și îngroșată, însoțită de pete închise la culoare poate fi semn al unei leziuni de ordin malign. În acest caz, este important să mergi de urgență la medic, pentru investigații suplimentare. Predispoziția genetică spre călcâie îngroșate, care apare în copilărie ori în adolescență, poate fi îmblânzită cu produse dermatocosmetice, din farmacie, care au în componență acid salicilic. Ulterior, după îndepărtarea porțiunii de piele îngroșate, medicul va recomanda o cremă care cicatrizează. Și mai atenți trebuie să fie diabeticii și vârstnicii dacă au călcâie cu fisuri, fisuri care s-ar putea suprainfecta, lucru dificil de tratat. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3808 secunde