Cum se scoate un teren din circuitul agricol

436
Cum se scoate un teren din circuitul agricol - cumsetreceteren-1396361136.jpg

Articole de la același autor

Într-adevăr, domnule Nicolae Dascălu, este ceva de alergat până la finalizarea demersului de scoatere a terenului din circuitul agricol și introducerea acestuia în intravilan. Iată ce trebuie să faceți, potrivit reglementărilor în vigoare.
În primul rând, va trebui să mergeți la primăria pe raza căreia se află terenul agricol și să vă inte-resați dacă suprafața respectivă poate să fie transferată din extravilan, în intravilan. Dacă vi se va confirma acest lucru, veți avea nevoie de un proiect, de certificat de urbanism, de un extras din PUZ-ul sau PUG-ul pentru terenul respectiv.
Apoi, va trebui să atașați la dosar o serie de acte: fotocopie a certificatului de urbanism; actul de proprietate în copie legalizată; plan 
de încadrare a amplasamentului; plan de situație a amplasamentului obiectivului de investiție; intabulare - documentație pentru obținerea numărului cadastral provizoriu; studiu pedologic; expertiza de evaluare a terenului - efectuată de evaluatori atestați de Ministerul Agriculturii; dispoziție de plată (chitanțe) a taxelor de scoatere a terenului din circuitul agricol. 
Racordarea la utilități. După ce au fost parcurși acești pași, apoi, printr-un PUZ ulterior, se pot solicita lotizări, racordarea la utilități, stabili-rea limitelor intravilanului etc.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9674 secunde