Medicul de gardă

Cum se tratează spondiloza cervicală

10488
3
Cum se tratează spondiloza cervicală - 10octmediculspondiloza-1381428720.jpg

Articole de la același autor

"Mă interesează cum se tratează spondiloza cervicală, la ce vârstă apare și dacă bărbații se pot îmbolnăvi de așa ceva. Vă mulțumesc, Luciana Teofil". Înainte de a prezenta formele de tratament, dr. Sibel Demirgian, medic primar recuperare, medicină fizică și balneologie în cadrul Clinicii Homeomed a definit spondiloza cervicală ca pe o afecțiune reumatologică, degenerativă, cauzată de uzura discurilor interverte-brale. De regulă, aceasta evoluează la persoane care au depășit vârsta de 40 de ani, afectați fiind și bărbații, și femeile.

Forme de tratament

Dacă este vorba despre faza acută, se recomandă tratamentul medicamentos (prescris de medicul care a stabilit diagnosticul) și tratamentul prin fizioterapie (electroterapie și ultrasunet) asociat cu masaj terapeutic. Cât privește ședintele de fizioterapie, acestea trebuie făcute la fiecare șase luni (în cazurile mai grave se fac mai des, dar numai la recomandarea medicului specialist). De precizat că prin fizioterapie se acționează asupra durerii, iar prin masajul terapeutic este îmbunătățită cir-culația sanguină a zonei cervicale, cu efect împotriva durerii. Iar atunci când durerea a dispărut, se trece la a doua parte a tra-tamentului, respectiv gimnastica medicală (kinetoterapie).

Kinetoterapia

Cât privește tratamentul kinetic al spon-dilozei, acesta constă într-un program de exerciții de recuperare medicală elaborat de un spe-cialist kinetoterapeut, având nenumărate beneficii, printre care creșterea elasticității musculare, îmbunătățirea tonusului muscular, redobândirea mobilității articulare etc.

Comentează știrea

GHEORGHE
11 octombrie 2013
tratarea spondilozei cervicale

Fetita mica si nestiutoare, ai tratat subiectul din avion,ar trebui ca seful tau sa nu te plateasca pentru tratarea subiectului !

Claudia
5 iulie 2014
Cum persita,și care ie locul durerii în spondiloza cervicala?

Numai suport durerile groaznice pe care le am

Claudia
5 iulie 2014
Cum persita,și care ie locul durerii în spondiloza cervicala?

Numai suport durerile groaznice pe care le am

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Calendar religios
Vineri, 11 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Joi, 10 Octombrie 2013
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului  supărat
Pagina a fost generata in 1.6661 secunde