Cele mai bune leacuri cu gutui

241

Articole de la același autor

Toamna, mai mult ca în celelalte anotimpuri, ai nevoie de câteva remedii care să te protejeze de răceli și alte neplăceri. Iar gutuile s-au dovedit, de-a lungul anilor, remedii naturale ideale pentru tot felul de probleme.

Previn răcelile

Stai departe de răcelile de sezon dacă-ți stimulezi re-zistența cu ajutorul unei cure cu gutui. Datorită conținutului ridicat de minerale (magneziu, fosfor, calciu, potasiu, fier, sulf, cupru), tanin, pec-tină, dar și vitamine precum B, C, PP și provitamina A, acestea cresc puterea anti-corpilor. Cura se ține timp de trei săptămâni, timp în care consumi câte două-trei gutui proaspete sau rase adăugate în salate.

Reduc hiperaciditatea

Din cauza stresului sau din cauza alimentației necores-punzătoare, nivelul acidității din stomac poate crește. Soluția? Poți încerca pro-prietățile curative ale lichiorului de gutui. Îl prepari dintr-un litru și jumătate de suc de gutuie, jumătate de litru de alcool, scorțișoară, nucșoară, cuișoare și migdale amare. Apoi faci un sirop din zahăr, îl pui peste acest lichior și îl filtrezi. Remediul (se admi-nistrează numai după mesele principale ale zilei, câte o lingură) acționează ca un medicament împotriva hiper-acidității și balonării.

Stimulează digestia

Un remediu dulce poate fi compotul din gutui. Acesta are valori terapeutice dacă îl pre-pari dintr-o gutuie bine coaptă, necurățată de coajă. Le tai fe-lii mari și le fierbi într-un litru de apă. Le strecori prin presare printr-o sită cu ochiuri mari sau printr-un tifon. Adaugi 50 grame de zahăr brun și mănânci de două ori pe zi, dimineața și seara, timp de trei săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Năzuroasă foc, la nici trei ani!
Marţi, 20 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Ferește-te de boli cu suc de gutui
Pagina a fost generata in 0.4564 secunde