Cosmetica la domiciliu

Cum te lupți de una singură împotriva ridurilor

161
Cum te lupți de una singură împotriva ridurilor - siteluptariduri-1415541526.jpg
Potrivit Click pentru femei, principala și cea mai simplă armă de luptă împotriva nemiloaselor riduri este zâmbetul! Totul, din cauză că relaxarea, zâmbetul, La polul opus, încruntarea aduce după sine contracția mușchilor pielii care, cu timpul, vor produce ridurile de expresie.

De asemenea, alte… arme inofensive sunt și mijloacele de protecție fizică (pălării, eșarfe, haine adecvate anotimpului și gradului de insolație sunt de mare folos. La acestea se adaugă utilizarea factorilor de protecție fizică și chimică conținuți în cremele ecran solar. Dacă în urmă cu câteva decenii se spunea că gradul de civilizație al unei societăți poate fi măsurat și după cantitatea de detergenți și șampoane utilizate, astăzi, putem parafraza, spunând că acest grad de civilizație este dependent și de cantitatea și calitatea cremelor de protecție solară utilizate. Îngrijirea adecvată din punct de vedere cosmetic este de mare importanță și ar reprezenta următorul pas în cadrul preocupărilor legate de riduri.

Rolul clar al produselor cosmetice

Nu trebuie însă neglijată nici îngrijirea tenului cu produse cosmetice. De exemplu, dimineața, ar fi benefică o cremă hidratantă și emolientă pentru ten normal/uscat/sensibil, aplicată  după curățarea prealabilă a tenului cu o emulsie demachiantă pentru ten normal/ uscat/sensibil  și tonifierea cu o loțiune tonică de asemenea adecvată tipului de ten. Seara, se impune aplicarea unei creme de noapte sau a unei creme antirid/antiîmbătrânire cutanată. Aceasta se va aplica doar după curățarea cu emulsia demachiantă și tonifierea cu loțiunea tonică adecvată tipului de ten. Cremele de gomaj blând utilizate din două în două zile sau cremele de gomaj profund, aplicate o dată sau de două ori pe săptămână, reprezintă unul dintre micile mari secrete ale îngrijirii adecvate ale unui ten pe care dorim să-l protejăm de apariția prematură a ridurilor. Cât privește tehnicile sofisticate de luptă împotriva ridurilor, tehnici la limita manevrelor chirurgicale (liftinguri), acestea constau în implantarea de fire de polen sau aur cu scopul de a remodela, susține tenul și șterge ridurile.

Important! Profilaxia și tratamentul ridurilor nu se pot face neapărat cu produse cosmetice sofisticate. Ridurile pălesc doar dacă produsele folosite se și potrivesc tipului de ten. Iar diagnosticul corect al tipului de ten ar trebui să fie pus de un specialist în cosmetice, nu la libera apreciere, pentru că există și tenul mixt, nu întotdeauna ușor de identificat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 10 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Ai ratat o excursie în Europa?
Luni, 10 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Luni, 10 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Super-rețeta zilei
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Necazuri ce pot fi evitate
Sâmbătă, 08 Noiembrie 2014
Stire din Cetățenești : Cu jalba  în proțap  spre Capitală…
Pagina a fost generata in 3.9225 secunde