Cum te poți angaja ca traducător

148
Cum te poți angaja ca traducător - sitecumteangajtraducat-1396966241.jpg
Datele arată că traducătorii din diferitele instituții și organisme ale Uniunii Europene ajută 500 de milioane de europeni din toate statele membre să înțeleagă politicile Uniunii Europene. Iar lingviștii UE joacă un rol esențial în elaborarea politicii și legislației UE. Lucrând cu termene-limită stricte, ei susțin și consolidează comunicarea multilingvă în Europa.
Activitatea lor poate include: traducerea unei game largi de texte politice, juridice, financiare, științifice și tehnice; furnizarea de consiliere lingvistică variată pentru colegi.
Condiții de admitere: o stăpânire perfectă a unei limbi europene și o cunoaștere aprofundată a cel puțin alte 2 limbi (una dintre acestea trebuie să fie limba engleză, franceză sau germană); o diplomă universitară în orice domeniu. 
Procedura de selecție. Funcționari titulari. Procedura de selecție pentru traducători pune accent pe cunoștințele lingvistice și pe competențele de traducere, precum și pe competențele esențiale impuse tuturor funcționarilor UE. Procedurile de selecție pentru traducători sunt lansate în fiecare an, în vară (iunie/iulie).  
Traducătorii pot fi angajați și ca agenți contractuali (pe perioadă determinată). Personalul contractual este angajat în urma consultării unei liste realizate de obicei de către Oficiul European pentru Selecția Personalului, în urma unei proceduri de selecție.
Spre deosebire de concursurile generale, procedura de selecție a personalului contractual (CAST) nu conține etapa centrului de evaluare si nu presupune un număr predefinit de candidați selectați pentru lista finală. În curând se vor organiza proceduri anuale de selecție a personalului contractual, în anumite domenii generale precum: secretariat, administrație, resurse umane, gestionare financiară, audit, IT și telecomunicații.
Cele mai multe astfel de posturi se află la Bruxelles și Luxemburg.
Procedura de selecție cuprinde două etape. Prima constă în teste de raționament sau selecția CV-urilor (în funcție de profil), iar a doua într-un test de competențe. Mai exact: pentru profiluri generale, prima etapă constă în teste de raționament verbal, numeric și abstract; pentru profiluri specializate, prima etapă constă în selecția candidaților pe bază de CV; testul de competențe (etapa a 2-a) este un test scris, oral sau practic axat pe domeniul în cauză (de exemplu, traducerea unui text).
Listele cu candidații selectați sunt valabile timp de trei ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Așa lustruiești rapid toată casa
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Leacuri cosmetice din cămara ta
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Miercuri, 09 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Cetățenești : Calendar
Pagina a fost generata in 2.758 secunde